Usluge smještaja

PRUŽANJE USLUGE DUGOTRAJNOG SMJEŠTAJA

Dom za starije i nemoćne osobe Đakovo nudi kvalitetan, suvremeno opremljen i udoban smještaj za starije i nemoćne osobe, koji obuhvaća cjelovitu skrb ovisno o individualnim potrebama pojedinca.

Korisnicima se nudi:

  • stručna usluga
  • stalni smještaj
  • prehrana
  • održavanje osobne  higijene
  • 24 satna medicinska skrb
  • liječničke usluge u ambulantni u sklopu doma koje, osim dolaska liječnika opće prakse 2 x tjedno, uključuju dolazak spec. fizijatra i spec. psihijatra 1 x mjesečno
  • pružanje usluga po potrebi: frizerski salon, fizikalna terapija, praonica rublja, kapelica, knjižnica, čitaonica, dnevni boravci i prostori za odmor.
  • radna terapije i korištenje slobodnog vremena (više o tome možete pročitati na LINKU)

 

Ukupan kapacitet Doma je 240 mjesta.

Prostorije stambenog dijela Doma uključuju: 2 jednokrevetna apartmana s kupaonicom bez balkona, jednokrevetni apartman s kupaonicom i balkonom, 2 dvokrevetna apartmana s kupaonicom i balkonom, 3 dvokrevetna apartmana s kupaonicom bez balkona, 14 jednokrevetnih soba sa sanitarnim čvorom i balkonom, 37 dvokrevetnih soba sa sanitarnim čvorom i balkonom, 15 jednokrevetnih soba s kupaonicom bez balkona i jednokrevetna soba s kupaonicom i balkonom, što ukupno čini 117 mjesta.

 

 

Prostorije jedinice pojačane njege korisnika raspoređene su na novi stacionar koji obuhvaća 27 dvokrevetnih soba s kupaonicom, stari stacionar koji obuhvaća 14 dvokrevetnih soba, 3 trokrevetne sobe i 1 četverokrevetnu sobu te polustacionar koji obuhvaća 14 dvokrevetnih soba sa sanitarnim čvorom, što ukupno čini 123 mjesta.

 

 

U travnju 2018. godine u Domu za starije i nemoćne osobe Đakovo provedeno je istraživanje o zadovoljstvu uslugama koje su na raspolaganju u dugotrajnom smještaju. Anketnim upitnikom ispitano je 140 korisnika. Dobiveni rezultati pokazali su da su korisnici u većem djelu zadovoljni našim uslugama koje uključuju brzinu i način dobivanja stručne pomoći, zdravstvenu skrb, ljubaznost osoblja, prehrana s obzirom na raznolikost i količinu, zadovoljstvo vlastitim  smještajem, čistoću soba i domskog prostora, briga o rublju te zadovoljstvo ponuđenih aktivnosti organiziranih od strane Doma. Također, velika većina zadovoljna je svojim životom u domu, a čak 97,1% ispitanika bi Dom za starije i nemoćne osobe Đakovo preporučilo drugima.

Skip to content